(Sier)planten

(sier)planten, bomen en haagsoorten

Hierin zijn natuurlijk erg veel soorten te benoemen. Hierin gaan wij meestal als volgt te werk; Of we spreken van te voren een budget af met de desbetreffende klant en wij maken er vervolgens een beplaningsplan bij, en als het dan meer zou worden, gebeurt dit altijd in overleg.

Er zijn ook klanten is onze ervaring die liever hebben dat de tuin eerst word aangelegd, zodat er dan meer overzicht is en ze dan makkelijker tot keuze’s kunnen komen. Ook dat is natuurlijk mogelijk. Dan zal het stukje ‘beplanting’ apart gecalculeerd moeten worden. Maar een richtprijs geven we dan altijd. Daar komen we dan samen ook wel weer uit.

Verder is het voor ons handig als de klant al weet wat voor soort beplanting ze willen. Dan heb ik het over de groeiwijze, de bloeiwijze, en de kleur. Je heb natuurlijk ook te maken met verschillende tijden in een jaar van bloeien. Ook hier moet rekening mee gehouden worden. Verder is het belangrijk om in borders van laag naar hooge beplanting te planten, dit zodat alles duidelijk en geordend in de borders komt te staan, ook nog na een aantal jaar.

Wij geven in principe garantie op de beplanting, behalve met extreme hitte of kou. Daar kunnen wij helaas niks aan doen en kunnen wij ook niet verrekenen. Wat al wel goed werkt is in de winter de bomen die gevoelig zijn ( olijf, palm, etc ) inpakken met een thermodoek. En de potten binnenzetten indien mogelijk.

En dat geld voor in de zomer, goed watergeven. Voor vragen bel ons altijd even op, want ook niet alle planten hebben graag veel water. Er zijn dan namlelijk planten die teveel kunnen krijgen en er dan van dood kunnen gaan.

 

Het beplantingsplan van een tuin doen we dus altijd in overleg waar zo nodig met een mooi uitgewerkt beplantingsplan!