Sierbestrating

Sierbestrating heb je uiteraard veel verschillen in. Dit gaat bij ons van natuursteen tot gewone betonklinkers. We doen van allebei erg veel.

Bij natuursteen werken we met een wat dikkere laat zand (zo’n 25 cm) gemengd met een laagje cement zodat we ze nog wat aan kunnen kloppen en dat ze dan goed stevig liggen. We werken dan ook met een voeg van 1 of 2 mm. Hangt af van het soort tegel of steen. Dan strooien we het af, of met fijn zilverzand of zo u wilt met voegmortel dat word hart en heb je dus geen onderhoud meer aan.

Bij beton werken we bij een terras met zo’n 20 cm zand dat trillen we goed aan. Dan leggen we de bestrating en trillen we het weer netjes af om het helemaal egaal te trillen. Vervolgens zanden we het netjes af met brekers zand of zo u wilt basalt split of zilverzand of wat u wilt qua kleur en grootte. Ook hier kun je weer het voegmortel gebruiken. Alleen als u in gebieden woont waar het erg zakt, bijvoorbeeld bij veengrond, zou ik het niet adviseren omdat het dan snel gaat scheuren en verzakken en het dan toch niet meer werkt. En als u het dan nog een keer op wilt halen het dan ook lastiger is.

Bij advies over het soort bestrating kunt u altijd weer bij ons terecht. Wij hebben voldoende voorbeelden en adviezen klaar liggen om u van dienst te zijn. Wij nemen u ook graag mee naar onze leverancier om het eens rustig te bekijken. Want in werkelijkheid bekijken is altijd beter als vanuit een boekje of vanaf een site. Heeft te maken met droogte of vochtigheid en de leeftijd met het verkleuren bijvoorbeeld.